GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

100 Dana škole

20170215 120336Učenici i učiteljica 3. i 4. razreda Područne škole Medvedička obilježili su 100. dan nastave raznim zanimljivim aktivnostima čija je asocijacija bila 100 (brojanje do sto, izrezivanje sto srca povodom Valentinova, crtanje samog sebe kao stogodišnjaka, igranje igre s kockicom i pijunima, igre riječima,…).

U školu su došli bez udžbenika, ali znatiželjni što im je učiteljica pripremila. Za početak su ukrasili svoje krune s istaknutom brojkom 100 i ponosno ih nosili cijeli dan. „100. dan škole“ je projekt koji se tradicionalno obilježava u brojnim europskim zemljama, a kod nas je taj dan pao točno na Valentinovo, 14. veljače. Cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.

Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti. U Hrvatskoj projekt „100. dan škole“ organizira Udruga Zvono preko eTwinninga.

Učenici Područne škole Medvedička obilježavanje 100-og dana nastave su završili pjevanjem himne „Stoti dan škole“.

 

100. dan škole

Stoti dan škole, stoti dan škole
stoti dan škole djeca vole!

Taj dan se pjeva, taj dan se pleše,
taj se dan stotine zadataka riješe.

Stotine đaka, sto učiteljica,
stotine osmijeha zari nam lica!

Stoti dan škole, stoti dan škole
stoti dan škole djeca vole!