Kontaktirajte nas OVDJE.

DSC01159S ciljem smanjenja prekršaja prekoračenja brzine kretanja i smanjenja prometnih nesreća kojima je uzrok brzina, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac osmislili su „Preventivnu kutiju“, u kojoj će biti povremeno smješten uređaj za mjerenje brzine Multanova 6F te su ovih dana započeli s korištenjem iste u nadzoru prometa.
Korištenjem „Preventivne kutije“, mjerni uređaj je otporan na vremenske uvjete te se može koristiti za vrijeme kiše i snijega. Budući da se „Preventivna kutija“ može koristiti s minimalnim ljudskim resursima i bez dodatne ophodnje koja sankcionira prekršitelje, na način da je ona sama postavljena i preventivno djeluje na sudionike u prometu. Također, „Preventivna kutija“ će se koristiti i u represivne svrhe za sankcioniranje prekršaja.
Ukoliko ovakvo preventivno djelovanje poluči pozitivne rezultate, izraditi će se dodatne „Preventivne kutije“, koje bi se istovremeno postavljale na više dionica državnih i županijskih cesta na području Policijske postaje Đurđevac, a prema prosudbi ugroženosti. Na taj način preventivno će se djelovati na vozače, koji neće znati u kojoj „Preventivnoj kutiji“ je postavljen pravi uređaj za nadzor brzine (Multanova 6F), a koja „Preventivna kutija“ je preventivne naravi.

Kretanje pješaka u prometu propisano je u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
Pješak je osoba koja sudjeluje u prometu, a nije vozač niti putnik u vozilu ili na vozilu.

Pješaci su najranjivija skupina u prometu ZATO:
savjetujemo pješacima da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama
- ne prelazite kolnik izvan obilježenih pješačkih prijelaza ako u naseljenom
mjestu nisu od vas udaljeni više od 50 metara, a izvan naselja više od 100 metara;
- nemojte stupiti na kolnik niti prelaziti preko kolnika bez prethodne provjere
da to možete učiniti na siguran način;
- ne prelazite kolnik na znak crvenog svjetla na semaforima;
- ne pretrčavajte kolnik ispred nailazećih vozila.

Policijska postaja Đurđevac obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti

U vremenskom periodu od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti.
Cilj obilježavanja je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti - osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice te putem šire društvene akcije promicati zdrav način života.
Policija, tijekom Međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi niz aktivnosti vezanih za suzbijanje zlouporabe droga i alkohola.
Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) ovisnost je duševno i/ili tjelesno stanje koje nastaje međudjelovanjem živog organizma i sredstva ovisnosti. Obilježava ga ponašanje koje uvijek uključuje prisilu za uzimanjem sredstava ovisnosti s ciljem da se doživi njegov učinak na duševne procese ili izbjegne nelagoda zbog odsutnosti takvog sredstva.
Zlouporaba alkohola i droga jedan je od vodećih javnozdravstvenih problema današnjice. Prema rezultatima Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola, uporabi droga i rizičnim čimbenicima među učenicima, hrvatski su učenici daleko iznad prosjeka u konzumiranju alkohola i pušenju cigareta.
Pri suzbijanju ovisnosti važnu ulogu ima primarna prevencija, u sklopu koje je nužno provoditi edukaciju o štetnosti opojnih sredstava od najranije dobi.

Pomoćnik načelnika policijske postaje za policiju
Spomenka Stankić-Kovačev

PREZENTACIJA

© 2018 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg