GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

Samostalna izložba slika Slave Blažeković

0121. svibnja 2016. godine u galeriji “Molvarskog likovnog kruga” u Molvama otvorena je izložba slika slikarice Slave Blažeković.

Predsjednik MLK-a Vladimir Ivančan se osvrnuo sa par riječi o izložbi, dok je gospodin Pero Markić, prof. lik. umj. napisao predgovor za katalog i lijepim riječima pohvalio autoricu izložbe. Otvorenju izložbe prisustvao je i zamjenik načelnika Općine Molve Mirko Paša koji se zahvalio na poklonjenoj slici i proglasio izložbu otvorenom. Sve to je popratio ženski pjevački zbor iz Repaša.

Slikarica Slava Blažeković rođena je u Repašu. Slikanjem se počela baviti još u ranoj mladosti, a prvu je samostalnu izložbu imala 1978. godine u Italiji. Članica je likovne sekcije “Podravka 72”, “Grupe Mirko Virius”i “Molvarskog likovnog kruga”. Na početku stvaralaštva njegovala je naivni izričaj no unatrag četiri godine napušta naivni stil koji zamjenjuje florealnim motivima zamijenivši tehniku slikanja ulja na staklu platnom.

Slava Blažeković je svojim slikarskim radom zauzela istaknuto mjesto među podravskim slikaricama. Sudjelovala je u brojnim skupnim izložbama i nekoliko samostalnih, a svoj doprinos daje i kao sudionica na likovnim kolonijama i suradništvom u mnogim kulturnim zbivanjima podravskog kraja.

Izložba će biti otvorena do 10. lipnja ove godine.