O LD Fazan Molve

Bogatstvo i ljepota prirode okolice Molvi pogodna je za uzgoj sitne i krupne divljači te razvoj lovnog turizma. Prekrasne hrastove šume, vrbaci uz Dravu, te plodne njive ispresjecane potocima i šumarcima dio su lovišta udruge Fazan Molve. Takvi preduvjeti dali su poticaj grupi ljubitelja životinja i prirode da osnuju lovačku udrugu, te se organizirano brinu prvenstveno za uzgoj divljaci. Udruga djeluje u sastavu zajedničkog lovišta Koprivničko-križevačke županije odnosno podzakupnika lovišta Đurdevac 1/3 i zauzima prostor između Drave na sjeveru i južnog dijela naselja Molve, od oko 3000 ha.

Mirni rukavci Drave idealni su dijelovi za gniježdenje različitih ptica močvarica od kojih je najzanimljivija divlja patka. Ujedno je to prostor prezimljavanja i preleta divljih gusaka i liski. Plodna polja staništa su zečeva, fazana i prepelica, dok šumski dijelovi Gornje Šume čuvaju pravo blago visoke divljači. Blizina poznate Repaške šume, rijetko očuvanog šumskog prostora u Hrvatskoj koje je vrlo bogato srnećom divljaci često i prekrasnih kapitalnih primjeraka (jedan takav primjerak srndaća krasi i Lovački muzej u Zagrebu). Jelenska divljač često se susreće u lovištu, te u vrijeme rike predstavlja pravu pjesmu za ljubitelje prirode i životinjskog svijeta. Nisu rijetkost niti divlje svinje koje nalaze svoje stanište u gustišima na zapadnom dijelu Gornje Šume. Ipak, ima li što ljepše za svakog pravog ljubiteija životinja nego kada u magličasto jutro pred zoru promatra srnu kako izvodi svoje mlado na ispašu.

Sve je to dio bogatstva prirode ovog dijela Podravine, te ujedno i dobar razlog da ljubitelji prirode, lova i lovnog turizma posjete ovaj kraj.

Na području Općine Molve ustanovljena su lovišta na površinama zemljišta u vlasništvu države i to:
1. VI/6 PESKI površine 4.760 ha - vlastito otvoreno lovište
2. VI/9 REPAŠ površine 4.030 ha - vlastito otvoreno lovište
3. ĐURĐEVAC 1 površine 21.279 ha - zajedničko otvoreno lovište

Predsjednik Lovačkog društva "Fazan" Molve:
Lončar Damir

Miklinovec 175, Koprivnica

tel: 099/809-7525

© 2021 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg